احتمال واگذاری استقلال و پرسپولیس به همراه اول و ایرانسل
اطلاعات دریافتی همشهری نشان می دهد همگام با عرضه سهام این دو باشگاه در فرا بورس چندین طرح مطالعاتی در مورد نحوه واگذاری سهام این دو باشگاه نیز انجام شده و بهینه ترین روش خصوصیسازی، واگذاری سهام به 2 شرکت رقیب اقتصادی شناسایی شده است.
زیرا در فضای کسب و کار اقتصادی نیز شرکتهای زیادی وجود دارند که به لحاظ برندینگ و رقابتهای کاری مشابه پرسپولیس و استقلال هستند. واگذاری آنها به چنین شرکتهایی می تواند فضای رقابتی این دو باشگاه را بهینه کند و به افزایش سودآوری آنها منجر شود.
گزارش همشهری نشان میدهد همزمان با برنامه عرضه سهام این دو باشگاه در فرابورس، مذاکراتی نیز با 2 اپراتور تلفن همراه یعنی ایرانسل و همراه اول در جریان است تا از این طریق بخشی از سهام این دو باشگاه به این 2اپراتور رقیب واگذار شود.
طبق این گزارش مذاکرات بر سر آن است که دست کم 2 کرسی هیات مدیره این 2باشگاه به این 2 اپراتور تلفن همراه واگذار شود اما بقیه صندلیهای هیات مدیره همچنان در اختیار وزارت ورزش باقی خواهد ماند.
گویا وزارت ورزش در برابر واگذاری همه صندلی های هیات مدیره این دو باشگاه به یک سهامدار مقاومت کرده و در تلاش است همچنان دستکم بخش بزرگی از سهام این دو باشگاه را در اختیار خود داشته باشد.
کارشناسان بر این باورند با توجه به برند و محوبیتی که این دو باشگاه ورزشی دارند در اختیار گرفتن 2 کرسی هیات مدیره نیز می تواند برای اپراتور های همراه اول و ایرانسل جذاب باشد و برای آنها ارزش افزوده ایجاد کند بنابر این احتمال داده می شود که این 2 اپراتور با دریافت این میزان مالکیت سرخابی ها موافقت کنند.
***
طرح جدید مجلس برای سربازی
بعد از گذشت دو روز از اعلام خبر تبعیضآمیز و جنجالی فروش ۲۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومانی سربازی _که فضای جامعه را پر از حرف و حدیث و انتقاد و پیشنهاد کرده بود علی یزدی خواه عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی از لغو مصوبه این کمیسیون مبنی بر خرید خدمت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ خبر داد.
وی گفت: «این موضوع پیشنهاد کمیسیون تلفیق در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بود که با توجه به مخالفت ستاد کل نیروهای مسلح این پیشنهاد از لایحه بودجه حذف شد.»
از سوی دیگر پیشنهاد جدیدی مطرح شد که معطوف به جنبه های مادی سربازی نبود . بر اساس این طرح « مشمولان متاهل ۳۰ سال دارای دو فرزند و بیشتر» معاف می شوند که این موضوع در کمیسیون تلفیق بودجه مطرح شد و رأی آورد.
پیگیریهای فارس از مسئولان ذیربط و آگاه به حوزه سربازی حاکی از آن است که در این طرح فقط «سن و تعداد فرزند» مهم است؛ یعنی اگر فرد مشمول، تحصیلات زیر دیپلم و یا حتی تحصیلات بالا چون دکترا داشته باشد این طرح شاملش می شود؛ فقط باید سن فرد بالای ۳۰ سال بوده و دو فرزند هم داشته باشد.
از سوی دیگر مدت غیبت سربازی نیز مهم نیست؛ ممکن است کسی از همان سن مشمولیت یعنی ۱۸ سالگی تمام وارد غیبت شده باشد و یا کسانی مثل طلاب و دانشجویان پزشکی که به صورت پیوسته تحصیل میکنند حتی یک روز هم غیبت نداشته باشند اما هر دو دسته با اجرای این طرح معاف خواهند شد.
گفتنی است اگر این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تایید شود و با اصل ۱۱۰ قانون اساسی نیز تطبیق داشته باشد تعداد زیادی از مشمولان غایب و غیر غایب ۳۰ ساله به بالا که پدر دو فرزند و بیشتر هستند تعیین تکلیف شده و از جنبه سربازی دیگر هیچ نگرانی نداشته و کارت معافیت دریافت خواهند کرد؛ چه افرادی که مشکل داشته و به سربازی نرفته و چه افرادی که از معافیت تحصیلی استفاده کرده و تا این سن خدمت سربازی خود را انجام نداده اند.
بنابراین شرط شمول بودن در طرح معافیت مشمولان متاهل دارای دو فرزند به بالا، فقط سن و تعداد فرزند است.
باید گفت پدران دارای دو فرزند به بالا که کمتر از ۳۰ سال سن داشته و یا افراد ۳۰ ساله دارای تک فرزند و یا فاقد فرزند در این طرح قرار نمی گیرند.
باید دید ستاد کل نیروهای مسلح درباره این طرح چه نظری را اعلام میکند.
***
روحانی دولت سایه تشکیل میدهد؟
به گزارش برنا، برخی اخبار از شروع فعالیتهای غیررسمی رئیسجمهور سابق برای بازگشت به عرصه سیاسی کشور حکایت دارد.
بر اساس این اخبار، حسن روحانی رئیسجمهور سابق، هر هفته با اعضای دولتهای یازدهم و دوازدهم جلسه دارد.
به نظر میرسد این جلسات هفتگی، در راستای تصمیم احتمالی روحانی و نزدیکانش برای تشکیل دولت سایه است. در این جلسات درمورد اقدامات و عملکرد دولت سیزدهم بهویژه در زمینههای اقتصادی بحث و بررسی صورت میگیرد و احتمالاً در آیندهای نزدیک، روحانی یا مقامات دولت او اقدام به طرح انتقادات آشکار و پررنگ و انسجامیافته از دولت رئیسی خواهند کرد.
پیشتر عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در دولت روحانی که در انتخابات ریاستجمهوری گذشته، رقیب حجتالاسلام رئیسی بود، انتقادات تندی را علیه دولت سیزدهم مطرح کرده بود.
بنابراین گزارش، برخی از مقامات دولت قبل نیز خواستار ورود حجتالاسلام روحانی به مسائل روز کشور هستند.
***
جزئیات نامه جلیلی به رهبری در نقد مذاکرات هستهای
چند روزی است که برخی رسانه ها از نامه جلیلی به رهبری در انتقاد از مذاکرات هسته ای خبر می دهند. روزنامه شرق به نقل از «یک منبع آگاه که خواستار ذکرنشدن نامش بود» جزئیاتی از محتوای این نامه منتشر کرده است:
«به گفته این منبع آگاه، سعید جلیلی در این نامه نسخهای را که به نظر او برای حل مسئله تحریم و برنامه هستهای ایران کارا خواهد بود، تجویز کرده است. در این نامه او صراحتا مخالفت خود را با مسیری که درحالحاضر درحال طیشدن است، اعلام کرده و گفته است ایران باید از برجام خارج شود.
طبق نسخه تجویزی او، در گام بعدی، طرفهای دیگر برجام برای پیگیری سازوکار ماشه و بازگرداندن تحریمهای اصلی هستهای به مشکل حقوقی خواهند خورد و نیازمند مراجعه به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهند شد اما در آنجا، به تصور جلیلی، روسیه و چین از حق وتو استفاده خواهند کرد و تلاش اروپاییها و ایالات متحده به نتیجه نخواهد رسید.
مرحله بعدی پیشنهاد جلیلی افزایش غنیسازی و ارتقای آن به سطوح بالاتر تا حتی ۹۰ درصد است. به گفته او پس از آن ایران باید وارد مذاکره مستقیمی با ایالات متحده شود و امتیازات لازم و رفع تحریمها را آنجا از آمریکا بگیرد. این سناریویی است که جلیلی معتقد است ایران از طریق آن به خواستههایش خواهد رسید و مشکلی در طیکردن این مسیر نیز نخواهد داشت.
طبق گفتههای این منبع آگاه، جلیلی پیشتر و قبل از ارسال این نامه، تماسهای خود را با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه و علی باقریکنی، معاون سیاسی او و رئیس هیئت مذاکرهکننده ایران در مذاکرات احیای برجام در وین، داشته و در تلاش برای اقناع آنها ناکام مانده است. پس از این بوده است که جلیلی در این مرحله سراغ نامه به رهبری رفته است.»
***
روایت یک مقام آمریکایی از پیشرفت مذاکرات وین
به گزارش مهر، یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا گفت که مذاکرات وین وارد مراحل پایانی شده و زمان اتخاذ تصمیمات سیاسی فرا رسیده است.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: ما در مراحل پایانی مذاکرات وین برای احیای برجام هستیم. طی چند هفته مشخص خواهد شد که آیا میتوانیم در وین به توافق برسیم.
وی همچنین با بیان اینکه زمان اتخاذ تصمیمات سیاسی رسیده است، افزود که قرائنی درباره مذاکرات مستقیم با مقامات ایرانی وجود ندارد.
این مقام آمریکایی همچنین گفت که در مذاکرات وین پیشرفتهایی برای کاهش اختلافات محقق شده است.
وی در عین حال مدعی شد که ایران ممکن است بازگشت به توافق هستهای موسوم به برجام را انتخاب نکند که واشنگتن آماده تعامل با این وضعیت است.
***
وزیر کشور: راهپیمایی ۲۲ بهمن خودرویی برگزار میشود
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان احمد وحیدی وزیر کشور گفت: راهپیمایی ۲۲ بهمن به صورت خودرویی برگزار میشود. ستاد ملی مقابله با کرونا باید در مورد برگزاری فردی راهپیمایی ۲۲ بهمن تصمیم بگیرد.
طی روزهای گذشته اعلام شده بود که برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن با حضور اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد، اما با افزایش شیوع امیکرون در کشور برگزاری این مراسم در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
به گفته وحیدی بر اساس آمارهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت، سویه جدید کرونا، اومیکرون در کشور رشد کرده است و یکی از عوامل مهم این رشد عدم رعایت دستوالعملهای بهداشتی بوده است.
وحیدی گفت: افرادی که واکسن دز سوم را زده اند، ایمنی بیشتر در ابتلاء به اومیکرون دارند.اگر همینطور پیش رود احتمالاً ناچار هستیم که دز سوم واکسن کرونا را اجباری کنیم که به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا نیاز دارد.از بستریهای اضافی باید خودداری شود تا برای ارائه خدمات درمانی به بیماران دچار مشکل نشویم.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره تعیین تکلیف مدارس در پی شیوع امیکرون گفت: اگر در یک مدرسه خاص تعداد زیادی از مبتلایان به کرونا مشاهده شود، باید استانداران طبق مدت زمان مشخص مانند ۵ روز آن مدرسه را تعطیل کنند.
***
اختلاف دولت و مجلس درباره رتبهبندی معلمان
محمدرضا احمدی عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه رتبه بندی گفت: یکی از موضوعات اصلی در بحث رتبه بندی اختلاف نظر دولت و مجلس درباره میزان اعتبارات اختصاص یافته برای اجرای طرح به ویژه در 6 ماهه دوم سال 1400 است.
وی افزود: واقعیت این است که در یک سال گذشته درباره میزان اعتبارات تخصیص یافته به این لایحه اظهار نظرات مختلفی از سوی نمایندگان دولت سابق و فعلی بیان شده است. به طوری که در دولت قبل ابتدا بیان شد که 60 هزار میلیارد برای اجرای رتبه بندی در نظر گرفته شده که این رقم به مرور به 25 هزار میلیارد در دولت قبل رسید و در دولت سیزدهم نیز طی جلسات مشترکی که با نمایندگان دولت در مجلس داشتیم، در نهایت مقرر شد که دولت 12.5 هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی در سال 1400 تخصیص دهد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس در تشریح علت بازگشت لایحه رتبه بندی توسط شورای نگهبان، خاطرنشان کرد: مسئولان دولت در آخرین اظهارات خود اعلام کردهاند که امکان اجرای رتبه بندی در سال جاری را ندارند ولی برای اجرای آن در سال آینده اعتبارات لازم را در نظر گرفتهاند. از سوی دیگر نظر دولت این است که مجلس از اصلاحاتی که در زمان بررسی لایحه در جلسات علنی داشته، صرف نظر کند و در حقیقت لایحه اولیه تقدیمی دولت که اعتبارات آن 8 هزار میلیارد بود، مبنای اجرای رتبه بندی در سال جاری قرار گیرد که این مسئله فعلا با مقاومت مجلس مواجه شده است.
احمدی ادامه داد: همین اختلاف نظر میان مجلس و دولت موجب شده تا دولت تاکنون نامه تامین اعتبار برای اجرای مصوبه مجلس درباره رتبه بندی را امضا نکند. در همین راستا کمیسیون آموزش و شخص رئیس مجلس در تلاش هستند تا با رایزنی با دولت این مسئله را هر چه سریعتر حل و فصل کنند.
***
پیشنهاد اژهای برای سنجش میزان تحقق اهداف انقلاب
غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در نشست با هیئت اندیشهورز شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به مسئولیت خطیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در تبیین و تشریح آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی برای نسل جدید که قریب به ۷۰ درصد آنها دوران ستمشاهی را درک نکردهاند و همچنین ضرورت ارتقاء کمی، کیفی و محتوایی فرآیندهای تبلیغاتی جهت نمایش هر چه قدرتمندتر و پربَسامدتر دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: تحقق عدالت اجتماعی و مشتقات و متفرعات این اصل مهم، از اهداف اولیه و اصلی انقلاب اسلامی و امامین انقلاب بوده است، لذا ضروری است شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با ایجاد یک مرکز رصد، میزان تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی در شئون مختلف به ویژه عدالت اجتماعی را سنجش کند و به ردیابی، گزارشدهی و کمک به رفع کمبودها و نقصانهای احتمالی مبادرت ورزد.
***
محموله جدید نفتکش ایران به ونزوئلا رسید
بهگزارش تسنیم به نقل از رویترز، یک نفتکش بزرگ ایرانی حامل 2 میلیون بشکه میعانات گازی در این هفته تخلیه محموله خود در بندر اصلی شرکت نفت دولتی ونزوئلا را آغاز کرده است.
یک نفتکش بسیار بزرگ با پرچم ایران با نام «استرلا» تحت مالکیت شرکت ملی نفتکش ایران در روز جمعه به آبهای ونزوئلا رسیده است.
این نفتکش در روز دوشنبه با کمک یدککشها به بندر خوزه ونزوئلا وارد شد.
تحویل این میعانات گازی باید طبق قرارداد در ماه دسامبر به ونزوئلا میرسید، اما کمبود منابع ذخیرهسازی نفت و مشکلات بهوجودآمده در بندر خوزه باعث تأخیر در دریافت آنها شد.
کمبود ظرفیت ذخیرهسازی در خشکی باعث شده شرکت نفت ونزوئلا از سال گذشته میلادی نفت خود را بر روی دریا ذخیره و اخیراً صادرات نفت خام فوق سنگین و واردات میعانات گازی از آسیا را آغاز کند.